top of page

Akupunktur​

Traditionell akupunktur är ett kraftfullt sätt att

stimulera vår egen självläkande förmåga.

Traditionell kinesisk och japansk akupunktur (TCM) och moxibustion (värmebehandling) är en mångtusenårig behandlingsform som bygger på traditionell filosofi och kunskap om kropp och sinne. Behandlingen strävar framförallt efter att återställa balansen i meridiansystemet genom att med nålar eller moxa stimulera akupunkturpunkterna som ligger på meridianerna. Traditionell akupunktur bör inte förväxlas med den nålterapi som ibland används inom sjukvården.

DSC_0082.JPG
Janne1.jpg

shiatsu

Shiatsu bygger på samma filosofiska grunder som den traditionella akupunkturen och stimulerar självläkning genom tryck och sträckningar.

Shiatsu är en traditionell japansk massageform som bygger på tusenåriga principer i österländsk medicin. Ordet shiatsu betyder "fingertryck" och hänvisar till att man med fingrar, handflator, armbågar, knän och fötter stimulerar akupunkturmeridianerna och deras punkter.​ En shiatsu behandling upplevs oftast väldigt lugnande och är utmärkt som stresshantering. 

reiki

Reiki - en traditionell japansk healingform

Reiki är en traditionell japansk healingform som idag finns över hela världen. Ordet reiki betyder ungefär ”livskraft” och syftar på att vi har en förmåga att hjälpa, läka och hela genom beröring. ​Alla har den här förmågan men den kan övas upp och förstärkas avsevärt genom reiki. 

Janne2.jpg
bottom of page