top of page

Boken Vaken vila

2013 kom boken Vaken vila ut. Jag brukar säga att det gick ganska fort att skriva boken Vaken vila, men det tog minst 10 år att ta bort allt som inte behövde står där. Min intention var att förenkla och fördjupa samtidigt. Det tog märkvärdigt lång tid. 

Jag ville också skriva en bok som gav mycket utrymme åt läsaren - eftersom jag tror att sann kunskap också måste komma inifrån. Det är lätt idag att översvämmas av information och yttre bilder. Därför ville jag med boken snarare inspirera och uppmuntra till eget sökande, samtidigt också dela med mig av mina egna unika erfarenheter. 

Vaken vila

Tillsammans med sömn så är den vakna vilan helt oumbärligt för vårt parasympatiska nervsystem och vår fysiska och psykiska återhämtningsförmåga.

 

Minnes forskning har tex visat att för att vårt minne skall fungera optimalt behöver vi stunder av stillhet utan yttre stimulans. Annars försämras vår inlärningsförmåga och risken för demens ökar.

Vi kan öva upp vår förmåga att befinna oss i vaken vila, men den vakna vilan finns också överallt – hemma eller på jobbet, i naturen eller i bussen. När vi är i vaken vila är vi lugna när vi presterar och närvarande när vi slappnar av.

Den vakna vilan hjälper oss att leva i balans mellan det inre och det yttre, mellan prestation och vila, mellan kropp, psyke och själ.

vaken-vila-en-vag-till-avslappnad-narvar
Klicka på bilden för att mer information
bottom of page